Van Lith: verschil tussen versies

Uit Voorouders
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 8: Regel 8:


=Hendricus Adrianus van Lith (1878-1956)=
=Hendricus Adrianus van Lith (1878-1956)=
[https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-der-ploeg-mosterman/I131.php Hendricus]
Zijn vader [https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-der-ploeg-mosterman/I131.php Hendricus] werd geboren te Amsterdam, trouwde in 1899 te Amsterdam met [https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-der-ploeg-mosterman/I132.php Cornelia Pieternella Maria Horsten] (1878-1955). Hij woont in zijn jeugd in de Haarlemmer Houttuinen, woont een tijd in Amsterdam, woont na zijn huwelijk een tijd in Haarlemmermeer, en belandt kort voor de oorlog op de Adm. de Ruyterweg in Amsterdam.
1899 te Amsterdam [https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-der-ploeg-mosterman/I132.php Cornelia Pieternella Maria Horsten] (1878-1955)
Hij krijgt negen kinderen, die allemaal huwen.
Hij wordt vermeld als boekbinder, en was volgens de overlevering eigenaar van de boekbinderij Van Lith.


=Lambertus van Lith=
=Lambertus van Lith=

Versie van 20 jun 2021 21:13

Adrianus Maria van Lith (1914-1988)

Opa van Lith, Ad werd geboren in Amsterdam in 1914 op de Admiraal de Ruijterweg 103. Hij trouwde in 1942 voor de wet en 1943 vcor de kerk met oma Gerarda Petronella Maria Doove (1915-2005). Ze waren al een tijd verloofd, en hoopten door te trouwen zijn tewerkstelling te voorkomen. Dat lukte niet. Tijdens opa's tewerkstelling verhuisd oma, die nog bij haar vader woont, die net weduwnaar geworden was, naar de Biesboschstraat, dat huis staat leeg omdat de Joodse bewoners zijn afgevoerd naar Sobibor, en daar zijn 'overleden', al was dat op dat moment natuurlijk niet bekend. Na terugkeer en trouwen voor de kerk wordt oma al snel zwanger, woont opa, op papier nog even bij zijn ouders, woont oma, op papier, nog even bij haar vader maar al snel trekt opa bij oma en schoonvader in. Wanneer oma zwanger wordt van het derde kind wordt het schoonvader teveel, of in elk geval verhuist hij naar het bejaardentehuis. Na 16 jaar verhuist het gezin, inmiddels 8 kinderen, naar Muiden, van waaruit de kinderen de jaren erna uitvliegen over de regio, het land en de wereld.

Hij staat in verschillende aktes vermeld als tuinierder, fabrikant en boekbinder. Hij nam de boekbinderij/-lindeerderij/stalenfabriek Stalith, over van zijn vader, samen met zijn broer Lambertus (1905-1998) en zijn neeft Franciscus Augustinus (1914-1991), samen "de gebroeders Van Lith".

Hendricus Adrianus van Lith (1878-1956)

Zijn vader Hendricus werd geboren te Amsterdam, trouwde in 1899 te Amsterdam met Cornelia Pieternella Maria Horsten (1878-1955). Hij woont in zijn jeugd in de Haarlemmer Houttuinen, woont een tijd in Amsterdam, woont na zijn huwelijk een tijd in Haarlemmermeer, en belandt kort voor de oorlog op de Adm. de Ruyterweg in Amsterdam. Hij krijgt negen kinderen, die allemaal huwen. Hij wordt vermeld als boekbinder, en was volgens de overlevering eigenaar van de boekbinderij Van Lith.

Lambertus van Lith

Lambertus x Antonia Anna Henrica Tilgenkamp

Joannes van Lith

x Joanna van Lith

Johannes Lambertus van Lith

x Elisabeth Romeijnders

Lambertus Joannis Meeuwisse van Lith

x Elisabeth Deckers

Joannes Meeusse Wouters van Lith

x Sophia Gabriels van der Maasen

Bartholomeus Gualteri van Lith

x Gosuina Lamberti

Wouter Hendrickx van Lith

x Digna van Geffen